Pomazánka z červené řepy a vlašských ořechů
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková

Pomazánka z červené řepy a vlašských ořechů

Červená řepa vyživuje a čistí krev, obsahuje hromadu antioxidantů a také prospěšnou vlákninu. Skvělá je pro nastávající maninky nebo vyznavače zdravého životního sytlu. Suroviny (pro 4 osoby) 2 středně velké červené řepy hrstka vyloupaných vlašských ořechů (cca 1/3 hrnečku) čerstváČíst více

Lívance s kefírem
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg

Lívance s kefírem

Kefír, který vzniká procesem kvašení, je oproti mléku zdravější alternativou. Byť je jeho chuť nakyslá, vyvolává v zažívacím traktu zásaditou reakci. Napomáhá rozkládat hůře stravitelné látky. Zabraňuje hromadění potravy ve střevech, čímž nedochází k hnilobným procesům. Obsahuje méně laktózy (mléčnéhoČíst více