Když je pivo prospěšné
Autor příspěvku: David Kovář

Když je pivo prospěšné

Francouzi mají víno, Češi pivo. O zdraví prospěšných účincích mírné konzumace vína už jste jistě slyšeli, ale jak je to s pivem? Studie prokazují, že mírná konzumace 1 – 2 sklenic piva denně může mít srovnatelné zdravotní benefity jako konzumace 1Číst více

Mají děti pít mléko?
Autor příspěvku: David Kovář

Mají děti pít mléko?

Mléko, jedněmi zatracovaná, druhými opěvovaná potravina. O mléku už jsme jednou psaly (článek Kravské mléko – potřebujeme ho?) a myslíme si, že dospělý jedinec ho nepotřebuje. A děti? Čtěte dál.   Kdy se mléku rozhodně vyhnout: laktózová intolerance, zjevná alergieČíst více

Jsou sycené nápoje nezdravé?
Autor příspěvku: David Kovář

Jsou sycené nápoje nezdravé?

6 666 666. To je prý číslo bublinek v jedné skleničce (cca 200 ml) syceného nápoje – ať se jedná o minerálku nebo šampaňské. My se dnes budeme věnovat (skoro) všemu, co 6 666 666 bublinek má a také tomu, jakČíst více

Bubáci z kohoutku
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg

Bubáci z kohoutku

Kohoutková je dobrá, ale má i svoje rizika.   Bubák číslo jedna: zdroj, potrubí a zástavba. Je dobré vědět, odkud vaše voda pochází a jak se k vám dostane. Je zdroj čistý, berete vodu ze studny, jsou zde spodní prameny?Číst více

Kravské mléko – potřebujeme ho?
Autor příspěvku: David Kovář

Kravské mléko – potřebujeme ho?

 Asi ta nejlépe položená otázka, raději než zda je pro nás kravské mléko zdravé je, zda ho potřebujeme pít, abychom byli zdraví? Odpověď, na které se shoduje většina odborníků, zní: Ne. To ale neznamená, že musíte mléko ze stravy úplněČíst více