Mono nenasycené, polynenasycené, rostlinné, živočišné, saturované, nesaturované, trans tuky, mastné kyseliny, omega 3 mastné kyseliny, jak se v tom vyznat?
Zdravé tuky
Tahini aneb udatný Achilles
Autor příspěvku: Monika Novotná
Řepkový olej – opěvovaný olejový král?
Autor příspěvku: host
![Řepkový olej – opěvovaný olejový král? Řepkový olej – opěvovaný olejový král?](https://www.healthjam.cz/wp-content/uploads/olej-health-jam-e1411744239431-230x158.jpg)
Řepkový olej míval velice špatnou pověst a nyní opět začíná nabývat svou ztracenou popularitu. Po vzoru Německa je doporučován mnoha lékaři jako velmi zdravá alternativa olivového oleje. Mají pravdu? Odpověď není jednostranná, jeho působení na náš organismus opět záleží naČíst více
Rostlinné oleje a pečení
Autor příspěvku: host
![Rostlinné oleje a pečení Rostlinné oleje a pečení](https://www.healthjam.cz/wp-content/uploads/olej-na-pečení-e1411744226541-230x154.jpg)
Bez oleje se často péct nedá. Ale pokud použijeme nesprávný olej na pečení, tak si organismus zbytečně zatížíme a při dlouhodobém používání se to může odrazit na našem zdravotním stavu. O co vlastně při pečení jde? Jde o to použítČíst více
Olivový olej – na pečení nebo pouze za studena?
Autor příspěvku: host
![Olivový olej – na pečení nebo pouze za studena? Olivový olej – na pečení nebo pouze za studena?](https://www.healthjam.cz/wp-content/uploads/olivový-olej-II-e1411744253541-230x154.jpg)
Někteří zastánci olivového oleje tvrdí, že na něm můžete smažit a nebo s ním péct (ano mají pravdu, ale je to zdravé??) a jiní se dušují, že olivový olej lze použít pouze za studena (naprosto souhlasíme!). Evidentně oba dva táboryČíst více