Rostlinné oleje a pečení
Autor příspěvku: host

Rostlinné oleje a pečení

Bez oleje se často péct nedá. Ale pokud použijeme nesprávný olej na pečení, tak si organismus zbytečně zatížíme a při dlouhodobém používání se to může odrazit na našem zdravotním stavu. O co vlastně při pečení jde? Jde o to použítČíst více

Prášek do pečiva nebo jedlá soda?
Autor příspěvku: host

Prášek do pečiva nebo jedlá soda?

Prášek do pečiva Prášek do pečiva je složen z jedlé sody, dihydrogenfosforečnanu vápenatého a plnidla ve formě pšeničné mouky (pro bezlepkáře použijte kukuřičnou). Už asi vidíte, kde je zakopaný pes … ano, v tom strašně dlouhém názvu. Poněvadž o jedléČíst více

Olivový olej – na pečení nebo pouze za studena?
Autor příspěvku: host

Olivový olej – na pečení nebo pouze za studena?

 Někteří zastánci olivového oleje tvrdí, že na něm můžete smažit a nebo s ním péct (ano mají pravdu, ale je to zdravé??) a jiní se dušují, že olivový olej lze použít pouze za studena (naprosto souhlasíme!). Evidentně oba dva táboryČíst více