Bez oleje se často péct nedá. Ale pokud použijeme nesprávný olej na pečení, tak si organismus zbytečně zatížíme a při dlouhodobém používání se to může odrazit na našem zdravotním stavu. O co vlastně při pečení jde? Jde o to použítČíst více
Rostlinné oleje a pečení
Prášek do pečiva nebo jedlá soda?
Autor příspěvku: host
![Prášek do pečiva nebo jedlá soda? Prášek do pečiva nebo jedlá soda?](https://www.healthjam.cz/wp-content/uploads/jedlá-soda-e1411742239934-230x154.jpg)
Prášek do pečiva Prášek do pečiva je složen z jedlé sody, dihydrogenfosforečnanu vápenatého a plnidla ve formě pšeničné mouky (pro bezlepkáře použijte kukuřičnou). Už asi vidíte, kde je zakopaný pes … ano, v tom strašně dlouhém názvu. Poněvadž o jedléČíst více
Olivový olej – na pečení nebo pouze za studena?
Autor příspěvku: host
![Olivový olej – na pečení nebo pouze za studena? Olivový olej – na pečení nebo pouze za studena?](https://www.healthjam.cz/wp-content/uploads/olivový-olej-II-e1411744253541-230x154.jpg)
Někteří zastánci olivového oleje tvrdí, že na něm můžete smažit a nebo s ním péct (ano mají pravdu, ale je to zdravé??) a jiní se dušují, že olivový olej lze použít pouze za studena (naprosto souhlasíme!). Evidentně oba dva táboryČíst více