Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Chia semínka a čokoládový pudink
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková

Chia semínka a čokoládový pudink

Chia semínka jsou plné antioxidantů, minerálů, obsahují i vitamíny a mastné kyseliny. Navíc mají schopnost vytvářet okolo sebe sliz, což velmi podporuje naše zažívání. Pokud si chcete trochu zamlsat, inspirovat se můžete naším čoko pudinkem.

Spirulina = energie
Autor příspěvku: host

Spirulina = energie

Spirulina je sladkovodní (ale může být i mořská) řasa, která má tvar spirály. Patří mezi tzv. superfoods, potraviny, která obsahují velké množství živin, a je velmi přínosná pro náš organismus. Pozor, nepleťe si spirulinu s chlorelou, což je také sladkovodní řasa,Číst více

Rostliny, které nahradí veganům maso
Autor příspěvku: host

Rostliny, které nahradí veganům maso

Vegani, ještě víc než vegetariáni, potřebují dobře kombinovat zdroje bílkovin. Jedině při konzumaci všech esenciálních aminokyselin je tělo schopné si vytvořit bílkoviny, které jsou důležité pro správné fungování a stavbu našeho organismu. Zapřisáhlí masožrouti tvrdí, že jedině maso a mlékoČíst více

Sója jako náhražka masa
Autor příspěvku: host

Sója jako náhražka masa

Lze sóju použít jako plnohodnotnou náhražku masa?    Dlouho se tradovalo, že sója je díky svému obsahu bílkovin ideální alternativa k masu.  V poslední době se ale začínají objevovat polemiky, zda je tato plodina pro nás vůbec vhodná. Jako uČíst více

Dýně – vynikající 2 v 1
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg

Dýně – vynikající 2 v 1

Dýně, sezónní oranžová zelenina, představuje skvělou „dva v jednom“ zeleninu. Dýně se dá přidat do všeho. Můžeme z ní připravit skvělé dýňové sušenky nebo muffiny, polévku, ravioli nebo jako pečenou přílohu k masu či rybě třeba s červenou cibulí, česnekemČíst více