Přínosy používání čtyř nejznámějších medicinálních hub pro naše zdraví.
Reishi, chaga, cordyceps a shiitake
Chia semínka a čokoládový pudink
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková
Beluga – kaviár mezi luštěninami
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková
Rok 2016 patří fazolím
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková
Spirulina = energie
Autor příspěvku: host

Spirulina je sladkovodní (ale může být i mořská) řasa, která má tvar spirály. Patří mezi tzv. superfoods, potraviny, která obsahují velké množství živin, a je velmi přínosná pro náš organismus. Pozor, nepleťe si spirulinu s chlorelou, což je také sladkovodní řasa,Číst více
Rostliny, které nahradí veganům maso
Autor příspěvku: host

Vegani, ještě víc než vegetariáni, potřebují dobře kombinovat zdroje bílkovin. Jedině při konzumaci všech esenciálních aminokyselin je tělo schopné si vytvořit bílkoviny, které jsou důležité pro správné fungování a stavbu našeho organismu. Zapřisáhlí masožrouti tvrdí, že jedině maso a mlékoČíst více
Sója jako náhražka masa
Autor příspěvku: host

Lze sóju použít jako plnohodnotnou náhražku masa? Dlouho se tradovalo, že sója je díky svému obsahu bílkovin ideální alternativa k masu. V poslední době se ale začínají objevovat polemiky, zda je tato plodina pro nás vůbec vhodná. Jako uČíst více
Dýně – vynikající 2 v 1
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg

Dýně, sezónní oranžová zelenina, představuje skvělou „dva v jednom“ zeleninu. Dýně se dá přidat do všeho. Můžeme z ní připravit skvělé dýňové sušenky nebo muffiny, polévku, ravioli nebo jako pečenou přílohu k masu či rybě třeba s červenou cibulí, česnekemČíst více