Vitamín E a koenzym Q10 jsou nejsilnější antioxidanty rozpustné v tucích, které se v našem těle vyskytují. Díky svému antioxidačnímu působení v těle neutralizují volné radikály, zajišťují správnou funkci…
Vitamín E a koenzym Q 10 – nejsilnější antioxidanty
Lecitin – podporuje mozek a tlumí cholesterol
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková
Lecitin je sloučenina mastných kyselin, je zdrojem cholinu a inositolu, což jsou látky nezbytné pro naše tělo, zároveň se používá v potravinářství jako emulgátor. Lecitin je žlutohnědá substance, která se nachází v rostlinných i živočišných buněčných membránách. Z potravin seČíst více
Význam jódu ve stravě
Autor příspěvku: host
Nejvíc jódu obsahují mořské řasy, vajíčka a mléčné výrobky. Nejvyšší příjem jódu na světe mají Japonci, naopak ohroženi jeho nedostatkem ve stravě jsou vegani, chybět může i těhotným a kojícím ženám. Které potraviny obsahují jód a kolik Určité množstvíČíst více
Spirulina = energie
Autor příspěvku: host
Spirulina je sladkovodní (ale může být i mořská) řasa, která má tvar spirály. Patří mezi tzv. superfoods, potraviny, která obsahují velké množství živin, a je velmi přínosná pro náš organismus. Pozor, nepleťe si spirulinu s chlorelou, což je také sladkovodní řasa,Číst více