Chia puding

Chia puding

Pokud potřebujete jednoduchou snídani nebo svačinu, zkuste chia puding. Semínka šalvěje hispánské jsou skvělým zdrojem energie, omega 3 mastných kyselin, vlákniny a celé ředy mikronutrientů. Díky gelu, který se při smíchání s tekutinou vytvoří, pomáhají zaléčit poškozený zažívací trakt. Pokud není chia gel indikován ze zdravotních důvodů, jako nutriční terapeutikum, volila bych jeho konzumaci spíše v dopoledních hodinách a rozhodně ne každý den. Střídmě bych ho servírovala i dětem, zváště pak těm s čertíky v těle, každopádně bych ho do jídelníčku určitě zařadila i jim.

Suroviny:

1/4 hrnku chia semínek

1 hrnek rostlinného mléka

1 lžička panely

1/2 hrnku domácího jablečného pyré (nebo jiné ovoce)

kokosové lupínky

Postup:

Chia semínka smíchám v uzavíratelné sklenici s rostlinným mlékem a 1/2 lžičkou panely. Sklenici pořádně protřepeme, za 5 minut znovu a za dalších znovu. Když jsou semínka pořádně promíchaná, uložím je alespoň na 2h nebo přes noc do lednice, kde vytvoří konzistenci pudingu. Kokosové lupínky opražím nasucho na pánvi. Když začnou hnědnout, posypu je 1/2 lžičkou panely a stáhnu z plotýnky. Zkaramelizované lupínky přendám do misky a nechám vychladnout. Na chia gel přidám vrstvu jablečného pyré, které ozdobím kokosovými lupínky.

Tip: K chia semínkům můžete při přípravě gelu přidat různé koření (např. perníkové), které se hodí k jablkům. Nebo místo jablečného pyré můžete přidat kokosovou šlehačku a místo koření přidejte 1 lžičku nepraženého kakaa nebo přírodního barviva (např. prášek z acai, dračího ovoce nebo spirulinu).

Sdílejte tuto stránku:
Share on FacebookShare on LinkedInPin on Pinterest