Aronie je plná antioxidantů, které jsou důležité v období chřipek, nebo pro pacienty s diabetem či kardiovaskulárními nemocemi.
Aronie, zázračná jeřabina
Granátové jablko
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková
Lněné semínko je plné antioxidantů
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková
Lecitin – podporuje mozek a tlumí cholesterol
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková
![Lecitin – podporuje mozek a tlumí cholesterol Lecitin – podporuje mozek a tlumí cholesterol](https://www.healthjam.cz/wp-content/uploads/2015/10/lecitin-HJ-230x173.jpg)
Lecitin je sloučenina mastných kyselin, je zdrojem cholinu a inositolu, což jsou látky nezbytné pro naše tělo, zároveň se používá v potravinářství jako emulgátor. Lecitin je žlutohnědá substance, která se nachází v rostlinných i živočišných buněčných membránách. Z potravin seČíst více
Proč jíst jehněčí
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková
![Proč jíst jehněčí Proč jíst jehněčí](https://www.healthjam.cz/wp-content/uploads/jehne-HJ-230x173.jpg)
Jehněčí, spolu s dalším tmavým masem je vhodné zařadit do jídelníčku, pokud máte hypofunkci štítné žlázy, protože svým složením pomáhá podporovat činnost nadledvinek a tak stimuluje produkci důležitých adrenálních hormonů. Obsažený selen, měď a zinek jsou důležité pro správnou produkci hormonů štítnéČíst více
Spirulina = energie
Autor příspěvku: host
![Spirulina = energie Spirulina = energie](https://www.healthjam.cz/wp-content/uploads/Spirulina-230x173.jpg)
Spirulina je sladkovodní (ale může být i mořská) řasa, která má tvar spirály. Patří mezi tzv. superfoods, potraviny, která obsahují velké množství živin, a je velmi přínosná pro náš organismus. Pozor, nepleťe si spirulinu s chlorelou, což je také sladkovodní řasa,Číst více
Proč jíst třešně – nejen pokud máte dnu
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková
Římský kmín
Autor příspěvku: host
![Římský kmín Římský kmín](https://www.healthjam.cz/wp-content/uploads/rimsky-kmin-HJ-230x173.jpg)
Římský kmín je aromatické koření, které má spoustu pozitivních a ozdravných účinků. Pojďme si o nich říct. Nutriční profil římského kmínu Římský kmín můžeme používat kdykoliv, organismus příjemně prohřívá a tak jeho přidáváním do pokrmů v zimě si hýčkáme naše promrzláČíst více
Když je pivo prospěšné
Autor příspěvku: host
![Když je pivo prospěšné Když je pivo prospěšné](https://www.healthjam.cz/wp-content/uploads/pivo_health-jam-230x172.jpg)
Francouzi mají víno, Češi pivo. O zdraví prospěšných účincích mírné konzumace vína už jste jistě slyšeli, ale jak je to s pivem? Studie prokazují, že mírná konzumace 1 – 2 sklenic piva denně může mít srovnatelné zdravotní benefity jako konzumace 1Číst více
Bubáci z kohoutku
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg
![Bubáci z kohoutku Bubáci z kohoutku](https://www.healthjam.cz/wp-content/uploads/voda-health-jam-230x173.jpg)
Kohoutková je dobrá, ale má i svoje rizika. Bubák číslo jedna: zdroj, potrubí a zástavba. Je dobré vědět, odkud vaše voda pochází a jak se k vám dostane. Je zdroj čistý, berete vodu ze studny, jsou zde spodní prameny?Číst více