Proč jíst jehněčí
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková

Proč jíst jehněčí

Jehněčí, spolu s dalším tmavým masem je vhodné zařadit do jídelníčku, pokud máte hypofunkci štítné žlázy, protože svým složením pomáhá podporovat činnost nadledvinek a tak stimuluje produkci důležitých adrenálních hormonů. Obsažený selen, měď a zinek jsou důležité pro správnou produkci hormonů štítnéČíst více

Význam jódu ve stravě
Autor příspěvku: David Kovář

Význam jódu ve stravě

Nejvíc jódu obsahují mořské řasy, vajíčka a mléčné výrobky. Nejvyšší příjem jódu na světe mají Japonci, naopak ohroženi jeho nedostatkem ve stravě jsou vegani, chybět může i těhotným a kojícím ženám.   Které potraviny obsahují jód a kolik Určité množstvíČíst více

Spirulina = energie
Autor příspěvku: David Kovář

Spirulina = energie

Spirulina je sladkovodní (ale může být i mořská) řasa, která má tvar spirály. Patří mezi tzv. superfoods, potraviny, která obsahují velké množství živin, a je velmi přínosná pro náš organismus. Pozor, nepleťe si spirulinu s chlorelou, což je také sladkovodní řasa,Číst více

Zázvor
Autor příspěvku: David Kovář

Zázvor

Zázvor by měly mít doma především ženy, protože zázvor tlumí nevolnost při těhotenství či migrénách, přináší úlevu při bolestivé menstruaci a zahřívá organismus.  Zdravotní benefity zázvoru Zázvor podle tradiční čínské medicíny stimuluje zažívací oheň a dodává tělu energii a aktivujeČíst více

Jsou sycené nápoje nezdravé?
Autor příspěvku: David Kovář

Jsou sycené nápoje nezdravé?

6 666 666. To je prý číslo bublinek v jedné skleničce (cca 200 ml) syceného nápoje – ať se jedná o minerálku nebo šampaňské. My se dnes budeme věnovat (skoro) všemu, co 6 666 666 bublinek má a také tomu, jakČíst více

Prášek do pečiva nebo jedlá soda?
Autor příspěvku: David Kovář

Prášek do pečiva nebo jedlá soda?

Prášek do pečiva Prášek do pečiva je složen z jedlé sody, dihydrogenfosforečnanu vápenatého a plnidla ve formě pšeničné mouky (pro bezlepkáře použijte kukuřičnou). Už asi vidíte, kde je zakopaný pes … ano, v tom strašně dlouhém názvu. Poněvadž o jedléČíst více

Pstruh
Autor příspěvku: David Kovář

Pstruh

Rády bychom vám představily pstruha. Pstruzi byli totiž zařazeni  mezi 5 nejzdravějších ryb vhodných ke konzumaci. Pstruhů je spousta druhů a protože nejsme rybáři, přesné rozdělení necháme na odbornících. Co vám však s jistotou můžeme povědět je, proč máme pstruhyČíst více

Kravské mléko – potřebujeme ho?
Autor příspěvku: David Kovář

Kravské mléko – potřebujeme ho?

 Asi ta nejlépe položená otázka, raději než zda je pro nás kravské mléko zdravé je, zda ho potřebujeme pít, abychom byli zdraví? Odpověď, na které se shoduje většina odborníků, zní: Ne. To ale neznamená, že musíte mléko ze stravy úplněČíst více