Červené zelí bychom měli jíst pravidelně a často – obsahuje hromadu vitamínu C a antioxidantů, které jsou mimo jiné protirakovinové.
Červené zelí – nejlevnější superpotravina
Aronie, zázračná jeřabina
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková
Granátové jablko
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková
Lněné semínko je plné antioxidantů
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková
Lecitin – podporuje mozek a tlumí cholesterol
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková

Lecitin je sloučenina mastných kyselin, je zdrojem cholinu a inositolu, což jsou látky nezbytné pro naše tělo, zároveň se používá v potravinářství jako emulgátor. Lecitin je žlutohnědá substance, která se nachází v rostlinných i živočišných buněčných membránách. Z potravin seČíst více
Spirulina = energie
Autor příspěvku: host

Spirulina je sladkovodní (ale může být i mořská) řasa, která má tvar spirály. Patří mezi tzv. superfoods, potraviny, která obsahují velké množství živin, a je velmi přínosná pro náš organismus. Pozor, nepleťe si spirulinu s chlorelou, což je také sladkovodní řasa,Číst více
Římský kmín
Autor příspěvku: host

Římský kmín je aromatické koření, které má spoustu pozitivních a ozdravných účinků. Pojďme si o nich říct. Nutriční profil římského kmínu Římský kmín můžeme používat kdykoliv, organismus příjemně prohřívá a tak jeho přidáváním do pokrmů v zimě si hýčkáme naše promrzláČíst více
Červené maso – Jíst či nejíst?
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg

Konzumace masa spolu s typickými stravovacími návyky dnešní společnosti – nadměrnou konzumací bílého pečiva, fast foodu, gulášů, knedlíků, cukru, uzenin, živočišných tuků, nedostatku vlákniny a čerstvého ovoce a zeleniny představuje skoro zaručený recept na předčasné zdravotní problémy. Červené maso byloČíst více
Super potraviny, které vám prodlouží život
Autor příspěvku: host

Časopis Journal of Nutrition nedávno publikoval výzkum, podle kterého stačí, když budeme konzumovat dostatečné množství polyfenolů, a budeme mít o 30 % větší šanci na delší život. To nezní, špatně, že? Polyfenoly jsou mikroživiny, které se vyskytují hlavně v ovoci,Číst více