Lněné semínko je plné antioxidantů
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková

Lněné semínko je plné antioxidantů

Chrání vaše srdce a cévy, podporuje zažívání, ulevuje při menopauze a ještě působí preventivně proti rakovině tlustého střeva. Tohle všechno len dokáže a stačí konzumovat dvě lžíce denně.

Lecitin – podporuje mozek a tlumí cholesterol
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková

Lecitin – podporuje mozek a tlumí cholesterol

Lecitin je sloučenina mastných kyselin, je zdrojem cholinu a inositolu, což jsou látky nezbytné pro naše tělo, zároveň se používá v potravinářství jako emulgátor. Lecitin je žlutohnědá substance, která se nachází v rostlinných i živočišných buněčných membránách. Z potravin seČíst více

Proč jíst jehněčí
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková

Proč jíst jehněčí

Jehněčí, spolu s dalším tmavým masem je vhodné zařadit do jídelníčku, pokud máte hypofunkci štítné žlázy, protože svým složením pomáhá podporovat činnost nadledvinek a tak stimuluje produkci důležitých adrenálních hormonů. Obsažený selen, měď a zinek jsou důležité pro správnou produkci hormonů štítnéČíst více

Miso – rezervujte mu místo ve svojí lednici
Autor příspěvku: host

Miso – rezervujte mu místo ve svojí lednici

Miso, stejně jako většina dalších fermentovaných potravin, je velmi prospěšná pro vaši střevní mikroflóru, imunitu a zapomínat byste na něj neměli ani během detoxu.   Zdravotní benefity Toto tradiční japonské dochucovadlo vás příjemně překvapí svým nutričním profilem a velmi zajímavouČíst více

Spirulina = energie
Autor příspěvku: host

Spirulina = energie

Spirulina je sladkovodní (ale může být i mořská) řasa, která má tvar spirály. Patří mezi tzv. superfoods, potraviny, která obsahují velké množství živin, a je velmi přínosná pro náš organismus. Pozor, nepleťe si spirulinu s chlorelou, což je také sladkovodní řasa,Číst více

Potraviny, které vám dodají energii
Autor příspěvku: host

Potraviny, které vám dodají energii

Po zimě je “rozjezd” vždycky trošku složitější. Tělo je unavené a potřebuje dodat energii. Ne tu z rychlých cukrů, ale spíše přirozenou. Tu, která bude regenerovat naše buňky, tkáně, tělo. Některé potraviny jsou v tomto ohledu naprosté jedničky, překypující energií, čekající abyČíst více