Perníčky pro opozdilé hospodyňky
Autor příspěvku: Monika Novotná

Perníčky pro opozdilé hospodyňky

Upéct perníčky, které nemusí ležet několik týdnů v chladu, než změknou, a zároveň budou zdravější, je docela oříšek. Tyto perníčky jsou zdravější díky špaldové a žitné mouce, které oproti klasické bílé pšeničné mouce obsahují větší podíl bílkovin, nenasycených mastných kyselin,Číst více

Zimní paella po chlapsku (za 5 minut)
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg

Zimní paella po chlapsku (za 5 minut)

Paella s růžičkovou kapustou a houbami je vynikající alternativou pro chladné měsíce. Růžičková kapusta patří do skupiny brukvovitých, které chrání proti vzniku onkologických chorob, a napomáhají detoxikaci jater. Česnek podporuje imunitu a červená paprika má silné antioxidační působení. A proč chlapiČíst více

Dýňová kořeněná pomazánka
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková

Dýňová kořeněná pomazánka

Oficiálně se jí říká dýňové máslo, ale s tím naším smetanovým má podobnou jen konzistenci. Doporučujeme ke krekrům, na chleba, k masu nebo třeba jako marmeládu. Máslová dýně, stejně jako i dýně ostatní, je skvělým zdrojem betakarotenu, který je důležitý pro našeČíst více

Lívance s kefírem
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg

Lívance s kefírem

Kefír, který vzniká procesem kvašení, je oproti mléku zdravější alternativou. Byť je jeho chuť nakyslá, vyvolává v zažívacím traktu zásaditou reakci. Napomáhá rozkládat hůře stravitelné látky. Zabraňuje hromadění potravy ve střevech, čímž nedochází k hnilobným procesům. Obsahuje méně laktózy (mléčnéhoČíst více

Domácí sushi je k letnímu obědu nejlepší
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková

Domácí sushi je k letnímu obědu nejlepší

Řasy, ze kterých se dělá sushi obsahují spoustu vitamínů a minerálních látek, díky čemuž jsou prospěšné pro náš organismus. Například tím, že působí protizánětlivě, jsou dobrými antioxidanty a podporují imunitu.  Ale pozor, ať se jimi nepředávkujete.   Sushi jako takovéČíst více

3x smoothie bez mléka
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková

3x smoothie bez mléka

Smoothie, nebo bychom mohly říct ovocný či zeleninový fresh, ovšem s veškerou dužinou a vlákninou. Skvěle se hodí k snídani, nebo na svačinu. K snídani zasytí více, než například samotné ovoce nakrájené do salátu. Ideální i v případě, že nemáteČíst více

Ovocné jednohubky
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková

Ovocné jednohubky

O zdravém mlsání jsme již psaly, nyní představujeme zdravou letní alternativu, která je zábavná, rychlá a ideální pro děti, které se můžou do přípravy snadno zapojit. Nakupte čerstvé ovoce, pokrájejte ho na kusy a napíchněte na špejli, nebo na párátka.Číst více

Mandle tamari
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg

Mandle tamari

Mandle jsou zásadotvorné a zlepšují kvalitu vlasů, kůže a nehtů. Suroviny: 50 g neloupaných mandlí 2 lžíce omáčky tamari Příprava: Mandle smíchejte s omáčkou tamari a nechejte je chvilku nacucat. Mezitím předehřejte troubu na 40° C  a mandle přesypejte doČíst více