Paella s růžičkovou kapustou a houbami je vynikající alternativou pro chladné měsíce. Růžičková kapusta patří do skupiny brukvovitých, které chrání proti vzniku onkologických chorob, a napomáhají detoxikaci jater. Česnek podporuje imunitu a červená paprika má silné antioxidační působení. A proč chlapi paellu tak rádí vaří? Protože dle jejich slov to na pánvičku „naházíte za 5 minut“ a zatímco se sama vaří, oni mohou sledovat sobotní fotbal.
Suroviny
(4 porce )
1 červená cibule, nakrájená na jemno
3/4 hrnku rýže
1 lžíce olivového oleje
3 stroužky česneku, nasekané
1 pol. lžíce papriky
2 hrnky zeleninového vývaru
1/2 cukety (nebo třeba brokolice)
10 hlaviček růžičkové kapusty
1 hrst sušených hub
200gr tresky ( nebo jiné masité ryby, ale můžete použít i kuře) na větší kousky
10 krevet
sůl, pepř
Postup
V hluboké pánvi na mírném ohni osmahněte cibuli a česnek, přidejte nevařenou rýži a 1-2 minuty promíchávejte. Směs zalijte 1 hrnkem zeleninového vývaru, počkejte až se začně směs vařit, poté stáhněte oheň na minimum. Přidejte zeleninu, rybu a krevety a dolijte zbývající hrnek vývaru. Přikryjte pokličkou a vařte na mírném ohni až do té doby, než je veškerá tekutina rýží vstřebána. Servírujte.