Chia semínka jsou plné antioxidantů, minerálů, obsahují i vitamíny a mastné kyseliny. Navíc mají schopnost vytvářet okolo sebe sliz, což velmi podporuje naše zažívání. Pokud si chcete trochu zamlsat, inspirovat se můžete naším čoko pudinkem.
Chia semínka a čokoládový pudink
Zdravotní benefity medu
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková
Kvalitní med má prokázané zdravotní účinky nejen při kašli.
Fermentované potraviny jsou balzámem nejen na trávení
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková
Fermentované potraviny vyrovnávají střevní mikroflóru, udržují zdraví zažívacího traktu, bojují proti zánětům v organismu a jsou důležité v prevenci kožních problémů a vzniku civilizačních chorob.
Jarní bylinky – bříza, medvědí česnek a borovice kleč
Autor příspěvku: Dagmar Škodová
Bříza čistí krev, medvědí česnek se hodí mj. na průjmy a problémy se zažíváním, borovice kleč pomáhá s bronchitidou. O dalších účincích si přečtete v našem článku. A jako bonus pro vás máme recept na pesto z medvědího česneku.
Řepa aneb everybody loves beetroot
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg
Řepa, skvělá proti cukrovce, vysokému krevním tlaku, nejen pro anemické dívky. Antioxidační, detoxikační a protizánětlivá. Jak působí? Najdete dál v článku.
Červené zelí – nejlevnější superpotravina
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg
Červené zelí bychom měli jíst pravidelně a často – obsahuje hromadu vitamínu C a antioxidantů, které jsou mimo jiné protirakovinové.
Vitamín E a koenzym Q 10 – nejsilnější antioxidanty
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková
Vitamín E a koenzym Q10 jsou nejsilnější antioxidanty rozpustné v tucích, které se v našem těle vyskytují. Díky svému antioxidačnímu působení v těle neutralizují volné radikály, zajišťují správnou funkci…
Aronie, zázračná jeřabina
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková
Aronie je plná antioxidantů, které jsou důležité v období chřipek, nebo pro pacienty s diabetem či kardiovaskulárními nemocemi.
Beluga – kaviár mezi luštěninami
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková
Vláknina obsažená v černé čočce snižuje cholesterol a stabilizuje hladinu krevního cukru. Zkuste náš jehoduchý recept na čočku s tempehem a špenátem, který je součástí článku.
Granátové jablko
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková
Granátové jablko je jednička pro naše cévy, snižuje hladinu škodlivého cholesterolu i krevní tlak.