Lněné semínko je plné antioxidantů
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková

Lněné semínko je plné antioxidantů

Chrání vaše srdce a cévy, podporuje zažívání, ulevuje při menopauze a ještě působí preventivně proti rakovině tlustého střeva. Tohle všechno len dokáže a stačí konzumovat dvě lžíce denně.

Lecitin – podporuje mozek a tlumí cholesterol
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková

Lecitin – podporuje mozek a tlumí cholesterol

Lecitin je sloučenina mastných kyselin, je zdrojem cholinu a inositolu, což jsou látky nezbytné pro naše tělo, zároveň se používá v potravinářství jako emulgátor. Lecitin je žlutohnědá substance, která se nachází v rostlinných i živočišných buněčných membránách. Z potravin seČíst více

Spirulina = energie
Autor příspěvku: David Kovář

Spirulina = energie

Spirulina je sladkovodní (ale může být i mořská) řasa, která má tvar spirály. Patří mezi tzv. superfoods, potraviny, která obsahují velké množství živin, a je velmi přínosná pro náš organismus. Pozor, nepleťe si spirulinu s chlorelou, což je také sladkovodní řasa,Číst více

Když je pivo prospěšné
Autor příspěvku: David Kovář

Když je pivo prospěšné

Francouzi mají víno, Češi pivo. O zdraví prospěšných účincích mírné konzumace vína už jste jistě slyšeli, ale jak je to s pivem? Studie prokazují, že mírná konzumace 1 – 2 sklenic piva denně může mít srovnatelné zdravotní benefity jako konzumace 1Číst více

Bubáci z kohoutku
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg

Bubáci z kohoutku

Kohoutková je dobrá, ale má i svoje rizika.   Bubák číslo jedna: zdroj, potrubí a zástavba. Je dobré vědět, odkud vaše voda pochází a jak se k vám dostane. Je zdroj čistý, berete vodu ze studny, jsou zde spodní prameny?Číst více

Kumary
Autor příspěvku: David Kovář

Kumary

jinak označované jako batáty, sladké brambory, v anglicky mluvících zemích je najdete pod jménem „yam“ a ve východní Africe jim říkají „ochránci dětí“, jsou výborným zdrojem beta-karotenu a antioxidantů.   Původně pochází z latinské Ameriky a k nám do Evropy jeČíst více

Dýňová semínka
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková

Dýňová semínka

Máte vysoký krevní tlak? Vysoký krevní cukr? Zvětšenou prostatu? Nemůžete spát? Trpíte stresovým vypětím? Tak šup do obchodu pro čerstvá, nesolená a nepražená dýňová semínka.   O dýňových semínkách je známo, že mají mnoho pozitivních účinků. Že jsou protizánětlivá, podporujíČíst více

Dýně – vynikající 2 v 1
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg

Dýně – vynikající 2 v 1

Dýně, sezónní oranžová zelenina, představuje skvělou „dva v jednom“ zeleninu. Dýně se dá přidat do všeho. Můžeme z ní připravit skvělé dýňové sušenky nebo muffiny, polévku, ravioli nebo jako pečenou přílohu k masu či rybě třeba s červenou cibulí, česnekemČíst více

Červené maso – Jíst či nejíst?
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg

Červené maso – Jíst či nejíst?

Konzumace masa  spolu s typickými stravovacími návyky dnešní společnosti – nadměrnou konzumací bílého pečiva, fast foodu, gulášů, knedlíků, cukru, uzenin, živočišných tuků, nedostatku vlákniny a čerstvého ovoce a zeleniny představuje skoro zaručený recept na předčasné zdravotní problémy. Červené maso byloČíst více