Vitamín E a koenzym Q10 jsou nejsilnější antioxidanty rozpustné v tucích, které se v našem těle vyskytují. Díky svému antioxidačnímu působení v těle neutralizují volné radikály, zajišťují správnou funkci…
Vitamín E a koenzym Q 10 – nejsilnější antioxidanty
Citróny – chutnají kysele, působí zásaditě
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg
Citróny, případně limetky, jsou jednou z potravin, kterou doporučujeme zařadit do každodenního jídelníčku. Jsou snadno dostupné, mají široké použití a skvělé působení na náš organismus.
Ananas – skvělý parťák nejen na novoroční večírek
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg
Ananas podporuje imunitu, trávení a likviduje volné radikály.
Beluga – kaviár mezi luštěninami
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková
Vláknina obsažená v černé čočce snižuje cholesterol a stabilizuje hladinu krevního cukru. Zkuste náš jehoduchý recept na čočku s tempehem a špenátem, který je součástí článku.
Granátové jablko
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková
Granátové jablko je jednička pro naše cévy, snižuje hladinu škodlivého cholesterolu i krevní tlak.
Lecitin – podporuje mozek a tlumí cholesterol
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková
Lecitin je sloučenina mastných kyselin, je zdrojem cholinu a inositolu, což jsou látky nezbytné pro naše tělo, zároveň se používá v potravinářství jako emulgátor. Lecitin je žlutohnědá substance, která se nachází v rostlinných i živočišných buněčných membránách. Z potravin seČíst více
Proč jíst jehněčí
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková
Jehněčí, spolu s dalším tmavým masem je vhodné zařadit do jídelníčku, pokud máte hypofunkci štítné žlázy, protože svým složením pomáhá podporovat činnost nadledvinek a tak stimuluje produkci důležitých adrenálních hormonů. Obsažený selen, měď a zinek jsou důležité pro správnou produkci hormonů štítnéČíst více
Spirulina = energie
Autor příspěvku: host
Spirulina je sladkovodní (ale může být i mořská) řasa, která má tvar spirály. Patří mezi tzv. superfoods, potraviny, která obsahují velké množství živin, a je velmi přínosná pro náš organismus. Pozor, nepleťe si spirulinu s chlorelou, což je také sladkovodní řasa,Číst více
Proč jíst třešně – nejen pokud máte dnu
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková
Konzumace čtvrt kila třešní denně je efektivní při snižování množství kyseliny močové v těle a v předcházení záchvatů dny.
Super potraviny, které vám prodlouží život
Autor příspěvku: host
Časopis Journal of Nutrition nedávno publikoval výzkum, podle kterého stačí, když budeme konzumovat dostatečné množství polyfenolů, a budeme mít o 30 % větší šanci na delší život. To nezní, špatně, že? Polyfenoly jsou mikroživiny, které se vyskytují hlavně v ovoci,Číst více