Miso, stejně jako většina dalších fermentovaných potravin, je velmi prospěšná pro vaši střevní mikroflóru, imunitu a zapomínat byste na něj neměli ani během detoxu. Zdravotní benefity Toto tradiční japonské dochucovadlo vás příjemně překvapí svým nutričním profilem a velmi zajímavouČíst více
Miso – rezervujte mu místo ve svojí lednici
Spirulina = energie
Autor příspěvku: host

Spirulina je sladkovodní (ale může být i mořská) řasa, která má tvar spirály. Patří mezi tzv. superfoods, potraviny, která obsahují velké množství živin, a je velmi přínosná pro náš organismus. Pozor, nepleťe si spirulinu s chlorelou, což je také sladkovodní řasa,Číst více
Proč jíst třešně – nejen pokud máte dnu
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková
Potraviny, které vám dodají energii
Autor příspěvku: host

Po zimě je “rozjezd” vždycky trošku složitější. Tělo je unavené a potřebuje dodat energii. Ne tu z rychlých cukrů, ale spíše přirozenou. Tu, která bude regenerovat naše buňky, tkáně, tělo. Některé potraviny jsou v tomto ohledu naprosté jedničky, překypující energií, čekající abyČíst více
Zázvor
Autor příspěvku: host

Zázvor by měly mít doma především ženy, protože zázvor tlumí nevolnost při těhotenství či migrénách, přináší úlevu při bolestivé menstruaci a zahřívá organismus. Zdravotní benefity zázvoru Zázvor podle tradiční čínské medicíny stimuluje zažívací oheň a dodává tělu energii a aktivujeČíst více
Římský kmín
Autor příspěvku: host

Římský kmín je aromatické koření, které má spoustu pozitivních a ozdravných účinků. Pojďme si o nich říct. Nutriční profil římského kmínu Římský kmín můžeme používat kdykoliv, organismus příjemně prohřívá a tak jeho přidáváním do pokrmů v zimě si hýčkáme naše promrzláČíst více
Hmyz jako strava budoucnosti?
Autor příspěvku: Monika Novotná

Co mají společného saranče, moučný červ, vosa nebo třeba chroust? Mimo jiné to, že jsou bohaté na vysoce kvalitní bílkoviny. Jejich obal obsahuje látky, které působí jako přírodní antibiotikum. Kdo nakrmí 9 miliard hladových krků? Podle odborníků bude musetČíst více
Když je pivo prospěšné
Autor příspěvku: host

Francouzi mají víno, Češi pivo. O zdraví prospěšných účincích mírné konzumace vína už jste jistě slyšeli, ale jak je to s pivem? Studie prokazují, že mírná konzumace 1 – 2 sklenic piva denně může mít srovnatelné zdravotní benefity jako konzumace 1Číst více
Sladké mámení – část I
Autor příspěvku: host

Víte, kolik sníte za den cukru? A kolik ho sní vaše děti? Je pravda, že většina z nás by asi nejedla cukr přímo z cukřenky, ale asi zas až tak nepřemýšlíme o tom, kolik je ho obsaženo v nápojích, pokrmech,Číst více
Kumary
Autor příspěvku: host

jinak označované jako batáty, sladké brambory, v anglicky mluvících zemích je najdete pod jménem „yam“ a ve východní Africe jim říkají „ochránci dětí“, jsou výborným zdrojem beta-karotenu a antioxidantů. Původně pochází z latinské Ameriky a k nám do Evropy jeČíst více