Citróny, případně limetky, jsou jednou z potravin, kterou doporučujeme zařadit do každodenního jídelníčku. Jsou snadno dostupné, mají široké použití a skvělé působení na náš organismus.
Citróny – chutnají kysele, působí zásaditě
Quinoa, lepší než obiloviny
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg
Quinoa je superpotravina pro vytížené maminky. Jako jedna z mála obsahuje všechny esenciální aminokyseliny, takže se vyrovná masu, je snadná na přípravu a má výbornou oříškovou chuť.
Ananas – skvělý parťák nejen na novoroční večírek
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg
Ananas podporuje imunitu, trávení a likviduje volné radikály.
Příprava čaje
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg
Černý, zelený, bílý, kořínky, natě, listy, čerstvé nebo sušené. Každý má svoje specifika, která je dobré znát.
Aronie, zázračná jeřabina
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková
Aronie je plná antioxidantů, které jsou důležité v období chřipek, nebo pro pacienty s diabetem či kardiovaskulárními nemocemi.
Jarní strava
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg
Stravujete se v souladu s ročním obdobím? Inspirujte se článkem Katky na téma jarní strava.
Co pít během detoxu
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková
Jaké nápoje zvolit během 6týdení detoxikace? Zkuste freshe, smoothies nebo čaje.
Beluga – kaviár mezi luštěninami
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková
Vláknina obsažená v černé čočce snižuje cholesterol a stabilizuje hladinu krevního cukru. Zkuste náš jehoduchý recept na čočku s tempehem a špenátem, který je součástí článku.
Granátové jablko
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková
Granátové jablko je jednička pro naše cévy, snižuje hladinu škodlivého cholesterolu i krevní tlak.
Význam jódu ve stravě
Autor příspěvku: host
Nejvíc jódu obsahují mořské řasy, vajíčka a mléčné výrobky. Nejvyšší příjem jódu na světe mají Japonci, naopak ohroženi jeho nedostatkem ve stravě jsou vegani, chybět může i těhotným a kojícím ženám. Které potraviny obsahují jód a kolik Určité množstvíČíst více