Domácí jarní zavitky jsou skvělou svačinou, nebo obědem sbaleným na cesty. Příjemně se hodí i jako pohoštění pro různé návštěvy.
Nesmažné jarní závitky
Tatarák z červené řepy
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková
Řepa obsahuje hromadu antioxidantů, vlákninu i vitamíny. Fazole jsou skvělým zdrojem vlákniny i bílkovin, ořechy obsahují důležité mastné kyseliny.
Dýňová polévka s červenými fazolkami
Autor příspěvku: Charlotte Matysková
Polévka z dýně Hokkaido, kořenové zeleniny a červených fazolek, ochucená zelenými bylinkami.
Salát z avokáda a červeného grapefruitu
Autor příspěvku: Charlotte Matysková
Zeleninový salát s osvěžujícím grapefruitem a avokádem, bohatým na kvalitní tuky.
Hráškové rizoto s bazalkovým pestem
Autor příspěvku: Charlotte Matysková
Krémové rizoto se zeleným hráškem a paprikou s pikantní chutí česneku, bazalky a citronu.
Detoxikační menu na cesty
Autor příspěvku: Charlotte Matysková
Jídlo na cesty pro zaneprázdněné a uspěchané na detoxu.
Jahelné bramboráčky
Autor příspěvku: Charlotte Matysková
Placičky z jáhel a brambor s česnekem a majoránkou. Česká klasika bez lepku s minimem tuku.
Lanýže z mandlí a kokosu
Autor příspěvku: Charlotte Matysková
Nepečené vánoční cukroví. Chuť mandlí, kokosu a skořice doplňuje oříšková chuť sezamovového másla.
Vánoční cukroví bez lepku
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková
Vánoční kuličky z quinoy a kokosového másla jsou hned hotové, bez cukru, bez lepku i bez mléka. Ideální pro všechny, kdo chtějí mlsat zdravě.
Krůtí stir-fry se zeleninou
Autor příspěvku: Charlotte Matysková
Restované krůtí maso se zeleninou a jáhly, které mají na organismus zahřívací účinek. Ideální jídlo pro chladné dny.