Tatarák z červené řepy
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková

Tatarák z červené řepy

Řepa obsahuje hromadu antioxidantů, vlákninu i vitamíny. Fazole jsou skvělým zdrojem vlákniny i bílkovin, ořechy obsahují důležité mastné kyseliny.  Ochutnejte s námi skvěle vyváženou pomazánku, která vás nejen zasytí, ale podpoří zažívání, imunitu i dodá energii. 

Suroviny:

(pro 6 osob)

2 středně velké uvařené červené řepy

1 plechovka velkých bílých fazolí

3 lžíce vlašských ořechů

2 lžíce oleje z vlašských ořechů (pokud nemáte, můžete použít mandlový, olivový nebo bio slunečnicový)

1/2 hrsti pažitky

šťáva z citrónu

1 stroužek česneku

sůl, pepř podle chuti

 

Postup:

Všechny ingredience dejte do mixéru a mixujte tak dlouho, dokud nebudete spokojeni s konzistencí.