Salát bohatý na bílkoviny a omega3 mastné kyseliny, které působí v našem organismu protizánětlivě. Suroviny: (2 porce) 1 větší plechovka tuňáka ve vlastní šťávě velká hrst listů z čerstvého špenátu 1 vajíčko, uvařené natvrdo svazek ředkviček lněné semínko kapka lněnéhoČíst více
Salát z tuňáka
Pečený kapr s rýžovými nudlemi a špenátem
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková
![Pečený kapr s rýžovými nudlemi a špenátem Pečený kapr s rýžovými nudlemi a špenátem](https://www.healthjam.cz/wp-content/uploads/kapr-health-jam-e1411742352511-230x173.jpg)
Ryby jsou skvělým zdrojem Omega-3 mastných kyselin a ty nemasožravé obsahují méně těžkých kovů. Suroviny: (2 osoby) – na rybu 1 kapr nakrájený na filety šťáva z půlky citrónu 2 stroužky česneku 2 lžíce olivového oleje snítka kopru špetka soli –Číst více
Pečený karas s citrónem
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková
![Pečený karas s citrónem Pečený karas s citrónem](https://www.healthjam.cz/wp-content/uploads/karas-by-healthjam-e1411742477354-230x172.jpg)
Sladkovodní ryby jsou zdrojem zdravých tuků i lehce stravitelných bílkovin. Zpravidla obsahují méně těžkých kovů než ryby mořské. I když karas nepatří zrovna mezi perly našich vod, při správné úpravě je chuťově velmi dobrý. Jako alternativu lze zvolit kapra. Suroviny: (proČíst více
Marocký jehněčí tažín s bramborami
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg
![Marocký jehněčí tažín s bramborami Marocký jehněčí tažín s bramborami](https://www.healthjam.cz/wp-content/uploads/jehněcí-tagine-e1411742257711-230x154.jpg)
Provoňte si zimní večer Marokem. Suroviny (2 Porce) 200gr jehněcí plecko vcelku připadně rozkrojené na 2 kusy 1 červená cibule nakrájená na hrubo 2 stroužky česneku nasekané na hrubo 1 střední brambora omytá se slupkou nakrájená na větší kousky 1Číst více
Krůtí medailonky a červená čočka po indicku
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková
![Krůtí medailonky a červená čočka po indicku Krůtí medailonky a červená čočka po indicku](https://www.healthjam.cz/wp-content/uploads/krura-hj-e1411742664816-230x173.jpg)
Červená čočka je jedna z lépe stravitelných luštěnin a přesto vám dodá spoustu živin, bílkovin i vitamínů (např. B). Suroviny: (pro 2 osoby) 400 g krůtích prsou 1 hrneček červené čočky 3 středně velká rajčata 1/2 cibule 1 stroužekČíst více
Krůta na víně a rozmarýnu s pečenou kořenovou zeleninou
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková
![Krůta na víně a rozmarýnu s pečenou kořenovou zeleninou Krůta na víně a rozmarýnu s pečenou kořenovou zeleninou](https://www.healthjam.cz/wp-content/uploads/Kruta-HJ-e1411742650456-230x173.jpg)
Krůta je nejzdravější drůbež a kořenová zelenina je dobrým zdrojem vlákniny. Suroviny: (pro 2 osoby) 400 g krůtího masa 2 mrkve 2 petržele 1 kumara 1 větší cibule 3 stroužky česneku sůl, pepř, jalovec, rozmarýn 200 ml červeného vínaČíst více
Pstruh na modro s bramborem, špenátem a pórkem
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková
Králičí hřbet s dýní a kumarou
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková
![Králičí hřbet s dýní a kumarou Králičí hřbet s dýní a kumarou](https://www.healthjam.cz/wp-content/uploads/kralik-health-jam-e1411742634828-230x173.jpg)
Dýně, kumara i červená cibule patří mezi doporučené zimní superfoods. Suroviny: (pro 2 osoby) králičí hřbet 1 kumara 1/4 dýně 1/2 červené cibule 2 stroužky česneku špetka soli čerstvě rozdrcený barevný pepř (5 kuliček) 2 snítky rozmarýnu 2 snítkyČíst více