Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Krůtí medailonky a červená čočka po indicku
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková

Krůtí medailonky a červená čočka po indicku
Červená čočka je jedna z lépe stravitelných luštěnin a přesto vám dodá spoustu živin, bílkovin i vitamínů (např. B). 

 

Suroviny:

(pro 2 osoby)

400 g krůtích prsou

1 hrneček červené čočky

3 středně velká rajčata

1/2 cibule

1 stroužek česneku

100 ml bílého nebo růžového vína

1/2 lžičky kurkumy

1/4 lžičky koření masala

sůl, pepř

kapka olivového oleje

Příprava:

Olej rozpálíme jen na velmi nízkou teplotu a pomalu na něm osmahneme najemno nakrájemnou cibuli, spolu s kořením. Po chvilce přidáme krůtu. Když je maso hotové, vyndáme ho, přiklopíme mezi dva talíře, aby nevychladlo a pokračujeme s přípravou čočky. Čočku nasypeme do pánvičky, zalijeme 3 hrnky vody, přidáme česnek a na kousky nakrájené rajče. Důkladně promícháme a necháme 10 minut podusit. Poté podlijeme vínem a navrch vrátíme maso, aby se prohřálo a pěkně se nám spojily všechny chutě.