Marinované tofu s kumaro-dýňovým pyré
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková

Marinované tofu s kumaro-dýňovým pyré
Perfektní kombinace pro vegetariány. Bílkoviny získáte z tofu a dýně s kumarou doplní další potřebné výživné látky, jako třeba vitamín B a železo.

 

Suroviny:

(pro 2 osoby)

1/2 malé dýně hokaido

1 kumara

1 balení uzeného tofu (cca 150 g)

1 menší cibule (raději červená než žlutá)

1 stroužek česneku

sůl, pepř

podle chuti lžíce bio sojové omáčky

lžíce olivového oleje

dýňová semínka

lžička dýňového oleje na ozdobu

Příprava:

Dýni, kumaru, cibuli i česnek omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Na dno remosky dáme pečící papír, na který naskládáme zeleninu a na podobně velké kousky nakrájené tofu. Trošku osolíme a opepříme a na závěr polijeme olivovým olejem se sojovkou. Pečeme 40 minut a když je potřeba, podlijeme troškou vody.