Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pstruh na modro s bramborem, špenátem a pórkem
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková

Pstruh na modro s bramborem, špenátem a pórkem
Prtruh patří mezi pět nejzdravějších druhů ryb světa.
 

Suroviny:

(pro 2 osoby)

– na vývar

1 litr vody 5 lžic vinného octa 1 menší bílá cibule 2 bobkové listy 7 kuliček bílého pepře 10 semínek kopru 1/2 lžičky tymiánu 1/2 lžičky libečku 1/2 lžičky soli   2 pstruzi

– na brambory

7 brambor 1/2 pórku hrst listů špenátu 1/4 červené cibule 2 stroužky česneku lžíce ghí sůl čerstvě rozdrcený barevný pepř špetka chilli

Příprava:

– pstruzi

Všechny ingredience na vývar dáme do hrnce a vaříme 30 minut. Když je vše vyvařené, dáme ho hrnce prstuhy, aspoň na 7 minut. Povaříme, vyndáme a můžeme servírovat.

– brambory

Brambory uvaříme ve slupce, dokud nezměknou. Mezitím nakrájíme cibuli a česnek na jemno a pórek na menší kousky. V pánvičce rozehřejeme ghí a uděláme na něm dozlatova cibulku. Přidat můžeme česnek a koření. Listy špenátu spaříme horkou vodou a přidáme k cibulce. Stejně tak pórek. Podlijeme vodou a dusíme zhruba 10 minut, dokud zelenina nezměkne. Uvařené brambory oloupeme, nakrájíme na kusy a smícháme se zeleninou.