Králičí hřbet s dýní a kumarou
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková

Králičí hřbet s dýní a kumarou
Dýně, kumara i červená cibule patří mezi doporučené zimní superfoods.
 

Suroviny:

(pro 2 osoby)

králičí hřbet

1 kumara

1/4 dýně

1/2 červené cibule

2 stroužky česneku

špetka soli

čerstvě rozdrcený barevný pepř (5 kuliček)

2 snítky rozmarýnu

2 snítky tymiánu

lžička oleje

Příprava:

Kumaru i dýni oloupeme a nakrájíme je na kousky asi 2×2 cm. Cibuli nakrájíme na malé kousky. Česnek pouze zbavíme slupky. Dno remosky lehce potřeme olejem, nasypeme na něj cibuli, na kterou položíme králíka. Okolo nasypeme dýni a kumaru a vše posypeme bylinkami, osolíme a opepříme. Lehce podlijeme vodou (1 cm) a pečeme zhruba 75 minut. V průběhu pečení kontrolujeme, maso v půlce otočíme a podle potřeby podléváme.