Quinoa s houbou shiitake
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková

Quinoa s houbou shiitake

Quinoa je skvělým zdrojem kompletní bílkoviny a shiitake je výborná při podpoře imunity. Jedna pochází z latinské Ameriky, druhá z Asie a spolu tvoří elixír zdraví a explozi chutí.   Suroviny: (2 hladové osoby) 8 klobouků houby shiitake (pokud jsouČíst více

Zelené fazolky s hlívou
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg

Zelené fazolky s hlívou

O hlívě už víme, že je to vynikající imunitní houba. Spolu s fazolkami a hnědou rýží je výbornou lehkou večeří, kterou máte hotovou do 20 minut.    Suroviny (2 osoby) 1 krabička hlívy  (bývá 200gr), nakrájená nebo natrhaná na kouskyČíst více

Pečený karas s citrónem
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková

Pečený karas s citrónem

Sladkovodní ryby jsou zdrojem zdravých tuků i lehce stravitelných bílkovin. Zpravidla obsahují méně těžkých kovů než ryby mořské. I když karas nepatří zrovna mezi perly našich vod, při správné úpravě je chuťově velmi dobrý. Jako alternativu lze zvolit kapra.   Suroviny: (proČíst více

Marocký jehněčí tažín s bramborami
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg

Marocký jehněčí tažín s bramborami

Provoňte si zimní večer Marokem. Suroviny (2 Porce) 200gr jehněcí plecko vcelku připadně rozkrojené na 2 kusy 1 červená cibule nakrájená na hrubo 2 stroužky česneku nasekané na hrubo 1 střední brambora omytá se slupkou nakrájená na větší kousky 1Číst více

Pečený fenykl
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg

Pečený fenykl

Fenykl obsahuje 22 % doporučené denní dávky draslíku a mj. je skvělý při ženských obtížích. Suroviny: 2 bulvy fenyklu 2 lžíce olivového oleje 1 lžička balsamicového octa Příprava: Bulvy nakrájíme na plátky a odstraníme tuhou zelenou část na vrchu. OlivovýČíst více