Zelené fazolky s hlívou
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg

Zelené fazolky s hlívou
O hlívě už víme, že je to vynikající imunitní houba. Spolu s fazolkami a hnědou rýží je výbornou lehkou večeří, kterou máte hotovou do 20 minut. 

 

Suroviny

(2 osoby)

1 krabička hlívy  (bývá 200gr), nakrájená nebo natrhaná na kousky 300gr zelených fazolek (čerstvých nebo mražených) 1lžička sezamového oleje 80 gr hnědé rýže mořská sůl  

Postup:

Hnědou rýži propereme a dáme vařit s vodou a trochou soli. Na pánvi na mírném plameni zahřejeme sezamový olej,  přidáme hlívu a fazolky a dusíme asi 5 minut. Dochutíme špetkou soli. Hotovou rýži přecedíme. Fazolky s hlívou servírujeme na rýži.   TIP: Pokud chcete večeři zvládnout za 7 a ne za 20 minut a nebo prostě nemáte čas, můžete hnědou rýži vyměnit za celorznný kus-kus. Ten pouze přelijete vařící vodou v poměru cca 1:1.5.