Červené zelí bychom měli jíst pravidelně a často – obsahuje hromadu vitamínu C a antioxidantů, které jsou mimo jiné protirakovinové.
Červené zelí – nejlevnější superpotravina
Vitamín E a koenzym Q 10 – nejsilnější antioxidanty
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková
Vitamín E a koenzym Q10 jsou nejsilnější antioxidanty rozpustné v tucích, které se v našem těle vyskytují. Díky svému antioxidačnímu působení v těle neutralizují volné radikály, zajišťují správnou funkci…
Citróny – chutnají kysele, působí zásaditě
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg
Citróny, případně limetky, jsou jednou z potravin, kterou doporučujeme zařadit do každodenního jídelníčku. Jsou snadno dostupné, mají široké použití a skvělé působení na náš organismus.
Quinoa, lepší než obiloviny
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg
Quinoa je superpotravina pro vytížené maminky. Jako jedna z mála obsahuje všechny esenciální aminokyseliny, takže se vyrovná masu, je snadná na přípravu a má výbornou oříškovou chuť.
Ananas – skvělý parťák nejen na novoroční večírek
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg
Ananas podporuje imunitu, trávení a likviduje volné radikály.
Aronie, zázračná jeřabina
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková
Aronie je plná antioxidantů, které jsou důležité v období chřipek, nebo pro pacienty s diabetem či kardiovaskulárními nemocemi.
Jarní strava
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg
Stravujete se v souladu s ročním obdobím? Inspirujte se článkem Katky na téma jarní strava.
Beluga – kaviár mezi luštěninami
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková
Vláknina obsažená v černé čočce snižuje cholesterol a stabilizuje hladinu krevního cukru. Zkuste náš jehoduchý recept na čočku s tempehem a špenátem, který je součástí článku.
Granátové jablko
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková
Granátové jablko je jednička pro naše cévy, snižuje hladinu škodlivého cholesterolu i krevní tlak.
Rok 2016 patří fazolím
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková
Lušteniny byly vybrány jako potravina roku 2016. Jsou levné, snadno dostupné a flexibní na přípravu. Navíc mají mnoho zdravotních benefitů.