Kančí ragú na červeném víně
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková

Kančí ragú na červeném víně

Červené víno obsahuje reveratrol, který je známý pro svoje příznivé působení na srdce a cévy. Zvěřina, včetně volně žijících divokých prasat, je jedno z nejzdravějších mas vůbec. Pokud zvíře žije ve volné přírodě, hýbe se a není dokrmováno, je jeho masoČíst více

Mandle tamari
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg

Mandle tamari

Mandle jsou zásadotvorné a zlepšují kvalitu vlasů, kůže a nehtů. Suroviny: 50 g neloupaných mandlí 2 lžíce omáčky tamari Příprava: Mandle smíchejte s omáčkou tamari a nechejte je chvilku nacucat. Mezitím předehřejte troubu na 40° C  a mandle přesypejte doČíst více

Salát z čočky a petrželky
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková

Salát z čočky a petrželky

Jednoduchý salát, který zvládnete připravit během pár minut vám dodá energii a pomůže doplnit důležité bílkoviny i omega 3.   Suroviny: (2 porce jako hlavní jídlo) 240 g uvařené čočky (může být i z plechovky) 120 g bílých fazolí 1/4Číst více

Pečený karas s citrónem
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková

Pečený karas s citrónem

Sladkovodní ryby jsou zdrojem zdravých tuků i lehce stravitelných bílkovin. Zpravidla obsahují méně těžkých kovů než ryby mořské. I když karas nepatří zrovna mezi perly našich vod, při správné úpravě je chuťově velmi dobrý. Jako alternativu lze zvolit kapra.   Suroviny: (proČíst více

Marocký jehněčí tažín s bramborami
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg

Marocký jehněčí tažín s bramborami

Provoňte si zimní večer Marokem. Suroviny (2 Porce) 200gr jehněcí plecko vcelku připadně rozkrojené na 2 kusy 1 červená cibule nakrájená na hrubo 2 stroužky česneku nasekané na hrubo 1 střední brambora omytá se slupkou nakrájená na větší kousky 1Číst více

Jam z červené cibule
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg

Jam z červené cibule

Červená cibule je plná antioxidantů, vhodná při alergiích nebo problémech se srdcem.  Suroviny: (4-6 porcí) – k sýru, rybě či masu 500gr červené cibule 1 lžička olivového oleje (vhodného k tepelné úpravě) 3 pol. lž. balsamikového octa 1 pol. lž.Číst více