Pečená zelenina
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg

Pečená zelenina

Selekce podzimní zeleniny v tom nejlepším světle. Suroviny: (6 porcí) 2 kumary na kostky 1/4 dýně hokaido na kostky 3 červené cibule oloupané a rozkrojené na čtvrtky 3 palice česneku vcelku, oloupané ale nerozdělené 3 lžíce olivového oleje 2-3 větvičkyČíst více

Genmai Miso
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg

Genmai Miso

Antioxidační nápoj, který chrání proti stárnutí a podporuje zdraví zažívacího traktu.    Suroviny: (1 porce) – jako čaj, jako polévka, pro zahřátí, a nebo jenom tak 1 polévková lžíce misa GENMAI (miso z hnědé rýže) 50 gr přírodního tofu Příprava:Číst více

Jáhly s granátovým jablkem a datlovým sirupem
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková

Jáhly s granátovým jablkem a datlovým sirupem

Snídaně s vůní jihu. Datlový sirup, oproti běžným sladidlům, nepřekyseluje žadludek, neboť má vyšší pH.    Suroviny: (pro 2 osoby) 1/2 skleničky jahel zrníčka z půlky granátového jablka 1 lžíce rozdrceného lněného semínka a mandlí 2 lžíce datlového sirupu  Číst více

Králičí hřbet s dýní a kumarou
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková

Králičí hřbet s dýní a kumarou

Dýně, kumara i červená cibule patří mezi doporučené zimní superfoods.   Suroviny: (pro 2 osoby) králičí hřbet 1 kumara 1/4 dýně 1/2 červené cibule 2 stroužky česneku špetka soli čerstvě rozdrcený barevný pepř (5 kuliček) 2 snítky rozmarýnu 2 snítkyČíst více

Dýňová polévka s červenou čočkou a sladkou bramborou
Autor příspěvku: host

Dýňová polévka s červenou čočkou a sladkou bramborou

Neporazitelná podzimní kombinace superfoods, která zasytí i zahřeje.   Suroviny: (pro 2 osoby) 1/4 hrnku červené čočky 1/2 kumary 1/4 dýně 1 nastrouhaná mrkev 1/2 červené cibule lžíce ghí sůl, pepř Příprava: Veškerou zeleninu omyjeme a oloupeme. Cibuli nasekáme naČíst více