Jáhly s granátovým jablkem a datlovým sirupem
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková

Jáhly s granátovým jablkem a datlovým sirupem
Snídaně s vůní jihu. Datlový sirup, oproti běžným sladidlům, nepřekyseluje žadludek, neboť má vyšší pH. 

 

Suroviny:

(pro 2 osoby) 1/2 skleničky jahel zrníčka z půlky granátového jablka 1 lžíce rozdrceného lněného semínka a mandlí 2 lžíce datlového sirupu  

Příprava:

Jáhly spaříme horkou vodou a dáme vařit do dvojnásobného množství vody, než kolik je jahel. Necháme 3 minuty přejít varem a necháme dojít v zaklopeném hrnci dalších 10 – 15 minut. Hotové jáhly smícháme se zrníčky z granátového jablka, ořechy a polijeme datlovým sirupem.