Jednoduchý salát, který zvládnete připravit během pár minut vám dodá energii a pomůže doplnit důležité bílkoviny i omega 3. Suroviny: (2 porce jako hlavní jídlo) 240 g uvařené čočky (může být i z plechovky) 120 g bílých fazolí 1/4Číst více
Vyberte si recept podle dopadu na vaše zdraví
Alternativní stravování
Dýchání
Energie
Hormony
Imunita
Kůže
Kosti a svaly
Metabolismus
Nemocné dítě
Nervy a mozek
Oběhová soustava
Zažívání
Zdraví muže
Zdraví ženy
Salát z čočky a petrželky
Salát s avokádem a špenátem
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg

Jedna hrst špenátů obsahuje skoro 20 % doporučené denní dávky vlákniny, což je dobré pro trávení a proti zácpě. Špenát udřžuje nízký krevní cukr a zamezuje přejídání. Přísady: (pro 2 osoby) 200 gramů baby špenátu 1 avokádo 2 lžíceČíst více
Rychlý salát s vůní dálek
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková

Řepa a zázvor pořádně podpoří vaši imunitu. Suroviny (pro 2 osoby) 3 malé řepy uvařené ve slupce 2 střední mrkve 4 cm zázvoru 3 lžíce tmavé sójové omáčky sezamové semínko sůl čerstvě umletý pepř Postup ŘepuČíst více
Quinoa s houbou shiitake
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková

Quinoa je skvělým zdrojem kompletní bílkoviny a shiitake je výborná při podpoře imunity. Jedna pochází z latinské Ameriky, druhá z Asie a spolu tvoří elixír zdraví a explozi chutí. Suroviny: (2 hladové osoby) 8 klobouků houby shiitake (pokud jsouČíst více
Čočkoto se zelenými fazolkami a feta sýrem
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg

Čočka na „dahl“ je jako továrna nabytá nutriční energií! Dahl je tradiční indický pokrm, který vám v budoucnu také představíme (i když spousta z vás ho již jistě zná). V tomto receptu používáme čočku, která se tradičně kČíst více
Metabolický fresh
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg

Grepfruit i jablečný ocet příznivě působí na náš organizumus a na metabolismus. Naordinujte si fresh dvakrát denně, vždy půl hodiny před hlavním jídlem po dobu alespoň 2 týdnů. Suroviny: 1 růžový grepfruit 1 lžíce bio jablečného octa 1 lžička meduČíst více
Kapustový smoothie s kokosem
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg

Kapusta je královna zeleniny. Je to „superfood“, které léčí. Kapustové smoothies a jiné recepty od nás můžete čekat často. 2 porce 1 banán, nakrájený 1 hrnek ananasu nakrájeného na kostky (cca 1/4) 4 listy kapusty, pokrájené/nasekané na hrubo 2-4 lžíce kokosovéhoČíst více
Pečený karas s citrónem
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková

Sladkovodní ryby jsou zdrojem zdravých tuků i lehce stravitelných bílkovin. Zpravidla obsahují méně těžkých kovů než ryby mořské. I když karas nepatří zrovna mezi perly našich vod, při správné úpravě je chuťově velmi dobrý. Jako alternativu lze zvolit kapra. Suroviny: (proČíst více
3× quinoa k snídani
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková

V zimě přijdou vhod teplé snídaně. Quinoa obsahuje kompletní bílkoviny, takže je vhodná pro vegany a vegetariány. Navíc je přirozeně bezlepková. Uvedené recepty neobsahují mléko, takže jsou vhodné pro osoby trpící různými alergiemi. Suroviny: (cca 4 porce) 2 dclČíst více
Polévka z červené řepy s křenem
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg

Nevšední kombinace řepy a křenu vyčistí dutiny a podpoří imunitní systém. Suroviny (4 porce) 4-5 bulev pevné menší červené řepy, v průměru 4-5 cm 1 kyselé střední jablko 1 mrkev, nemusí být křen mořská sůl cukr (demerara) max 1Číst více