Nevšední kombinace řepy a křenu vyčistí dutiny a podpoří imunitní systém.
Suroviny
(4 porce)
4-5 bulev pevné menší červené řepy, v průměru 4-5 cm
1 kyselé střední jablko
1 mrkev, nemusí být
křen
mořská sůl
cukr (demerara) max 1 lžička
černý pepř na špičku nože
jablečný ocet dle chuti, přidávat opatrně
Postup
Řepy (a příp.1 mrkev – nemusí být) omyjte, oloupejte, nakrájejte na kousky, mírně osolte a vařte asi 15-20 minut v cca 1,2 litru vody. Na posledních 5 minut varu přidejte na kousky nakrájené oloupané jablko. Vývar nechte trochu vychladnout, rozmixujte a dochuťte cukrem, octem, pepřem a příp. ještě solí. Při podávání k polévce přidejte lžičku křenu.
TIP: Hotová polévka je příjemně hustá. Pokud máte raději řidší, přidejte více vody (cca 1.5l) a nebo uberte 1 řepu. TIP: Ke zjemnění také můžete do hotové polévky přidat 1 lžíci přírodního jogurtu s biokulturou.