Jednoduše připravené filety z lososa s velkou porcí listové a brukvovité zeleniny. Vydatný zdroj vitaminu D nebo omega-3.
Losos s listovým špenátem a hranolky
Pečený losos s listovým salátem
Autor příspěvku: Charlotte Matysková
Salát z avokáda a červeného grapefruitu
Autor příspěvku: Charlotte Matysková
Losos v sezamu se zeleninou a česnekovými brambory
Autor příspěvku: Charlotte Matysková
Zelené smoothie
Autor příspěvku: Charlotte Matysková
Pomazánka z pečených paprik, česneku a lněných semínek
Autor příspěvku: Charlotte Matysková
Kančí ragú na červeném víně
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková

Červené víno obsahuje reveratrol, který je známý pro svoje příznivé působení na srdce a cévy. Zvěřina, včetně volně žijících divokých prasat, je jedno z nejzdravějších mas vůbec. Pokud zvíře žije ve volné přírodě, hýbe se a není dokrmováno, je jeho masoČíst více
Mandle tamari
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg

Mandle jsou zásadotvorné a zlepšují kvalitu vlasů, kůže a nehtů. Suroviny: 50 g neloupaných mandlí 2 lžíce omáčky tamari Příprava: Mandle smíchejte s omáčkou tamari a nechejte je chvilku nacucat. Mezitím předehřejte troubu na 40° C a mandle přesypejte doČíst více
Pečená máslová dýně se špenátovým salátem
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková

Špenát je účinný v prevenci rakoviny prostaty, dýně zase obsahuje vysokou dávku prospěšného vitamínu A. Suroviny: (Pro 2 osoby) 1 střední máslová dýně 1 svazek špenátu 1 stroužek česneku 1 červená paprika špetka soli 2 lžíce olivového oleje 1/2 lžičky balsamicoČíst více
Pečený kapr s rýžovými nudlemi a špenátem
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková

Ryby jsou skvělým zdrojem Omega-3 mastných kyselin a ty nemasožravé obsahují méně těžkých kovů. Suroviny: (2 osoby) – na rybu 1 kapr nakrájený na filety šťáva z půlky citrónu 2 stroužky česneku 2 lžíce olivového oleje snítka kopru špetka soli –Číst více