Mono nenasycené, polynenasycené, rostlinné, živočišné, saturované, nesaturované, trans tuky, mastné kyseliny, omega 3 mastné kyseliny, jak se v tom vyznat?
Zdravé tuky
Jarní bylinky II – sedmikráska a kopřiva
Autor příspěvku: Dagmar Škodová
Sedmikráska a kopřiva, jedna krásná, druhá pichlavá. Skvělé na detox i do kuchyně. Navíc netradiční recept na sedmikrásky v oleji.
Granátové jablko
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková
Granátové jablko je jednička pro naše cévy, snižuje hladinu škodlivého cholesterolu i krevní tlak.
Lecitin – podporuje mozek a tlumí cholesterol
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková
Lecitin je sloučenina mastných kyselin, je zdrojem cholinu a inositolu, což jsou látky nezbytné pro naše tělo, zároveň se používá v potravinářství jako emulgátor. Lecitin je žlutohnědá substance, která se nachází v rostlinných i živočišných buněčných membránách. Z potravin seČíst více
Dýňová semínka
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková
Máte vysoký krevní tlak? Vysoký krevní cukr? Zvětšenou prostatu? Nemůžete spát? Trpíte stresovým vypětím? Tak šup do obchodu pro čerstvá, nesolená a nepražená dýňová semínka. O dýňových semínkách je známo, že mají mnoho pozitivních účinků. Že jsou protizánětlivá, podporujíČíst více