Tymiánové rizoto s červenou čočkou

Tymiánové rizoto s červenou čočkou

Jednoduché jídlo s lehce oříškovou příchutí rýže natural, ostrým česnekem a bylinkovou vůní čerstvého tymiánu. Červená čočka je naopak chuťové neutrální – a navíc dobře stravitelná, takže se hodí i pro toho, kdo se jinak luštěninám vyhýbá.

Steak z tuňáka se špenátem a ořechy

Steak z tuňáka se špenátem a ořechy

Tučné ryby, jako je např. tuňák, losos nebo sardikny, obsahují vysoké množství nenasycených mastných kyselin, zejména omega-3, které naše tělo nedokáže vytvořit.

Bramborový salát s avokádem

Bramborový salát s avokádem

Avokádo je úžasná plodina, která obsahuje hromadu draslíku (dokonce víc než banány), vitamínu K, vlákniny a hlavně mono-nenasycených mastných kyselin. Navzdory vysokému obsahu tuku je avokádo skvělé při problémech s oběhovým systémem, pomáhá eliminovat záněty a může snižovat hladinu špatnéhoČíst více

Treska a kumara pyré

Treska a kumara pyré

Pokud máte problém se štítnou žlázou a potřebujete do svého jídelníčku přidat víc jódu, zvolte tresku, která je jódem nabitá. Treska tmavá je navíc bežně k sehnání v mnoha supermarketech, které nabízí chlazené ryby a oproti celé řadě „mořských ryb“Číst více