Řepkový olej – opěvovaný olejový král?

Řepkový olej – opěvovaný olejový král?

Řepkový olej míval velice špatnou pověst a nyní opět začíná nabývat svou ztracenou popularitu. Po vzoru Německa je doporučován mnoha lékaři jako velmi zdravá alternativa olivového oleje. Mají pravdu? Odpověď není jednostranná, jeho působení na náš organismus opět záleží naČíst více

Zdravé tuky

Zdravé tuky

Jedení zdravých tuků má obrovskou výhodu: chráníte si své zdraví. Problém je, že západní společnost to dělá úplně naopak. Místo ideálního poměru „špatných“ tuků vůči „zdravým“ tukům 1:4 je konzumuje v poměru 20:1. Mono nenasycené, polynenasycené, rostlinné, živočišné, saturované, nesaturované,Číst více

Rostlinné oleje a pečení

Rostlinné oleje a pečení

Bez oleje se často péct nedá. Ale pokud použijeme nesprávný olej na pečení, tak si organismus zbytečně zatížíme a při dlouhodobém používání se to může odrazit na našem zdravotním stavu. O co vlastně při pečení jde? Jde o to použítČíst více

Olivový olej – na pečení nebo pouze za studena?

Olivový olej – na pečení nebo pouze za studena?

 Někteří zastánci olivového oleje tvrdí, že na něm můžete smažit a nebo s ním péct (ano mají pravdu, ale je to zdravé??) a jiní se dušují, že olivový olej lze použít pouze za studena (naprosto souhlasíme!). Evidentně oba dva táboryČíst více