Pečený fenykl
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg

Pečený fenykl

Fenykl obsahuje 22 % doporučené denní dávky draslíku a mj. je skvělý při ženských obtížích. Suroviny: 2 bulvy fenyklu 2 lžíce olivového oleje 1 lžička balsamicového octa Příprava: Bulvy nakrájíme na plátky a odstraníme tuhou zelenou část na vrchu. OlivovýČíst více

Pikantní pekanové sušenky
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg

Pikantní pekanové sušenky

Ke svačině, k sýru a nebo jenom tak. Suroviny (6 porcí) 1 hrnek mandlové mouky 1 1/2 hrnku pekanové mouky 2 bio vajíčka 1/4 hrnku přepuštěného másla ghí (kvalitního oleje vhodného k pečení) 2 špetky soli 1 lžička bio jedléČíst více

Jam z červené cibule
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg

Jam z červené cibule

Červená cibule je plná antioxidantů, vhodná při alergiích nebo problémech se srdcem.  Suroviny: (4-6 porcí) – k sýru, rybě či masu 500gr červené cibule 1 lžička olivového oleje (vhodného k tepelné úpravě) 3 pol. lž. balsamikového octa 1 pol. lž.Číst více

Pečená zelenina
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg

Pečená zelenina

Selekce podzimní zeleniny v tom nejlepším světle. Suroviny: (6 porcí) 2 kumary na kostky 1/4 dýně hokaido na kostky 3 červené cibule oloupané a rozkrojené na čtvrtky 3 palice česneku vcelku, oloupané ale nerozdělené 3 lžíce olivového oleje 2-3 větvičkyČíst více

Jáhly s aronií
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková

Jáhly s aronií

Aronie je černá jeřabina a taky významný antioxidant a zásobárna hromady vitamínů.   Suroviny: (pro 2 osoby) 1/2 skleničky jahel 3 lžíce čerstvé (případně zmražené) aronie 1 lžíce rozdrceného lněného semínka 1 lžička skořice 2 lžíce sirupu z agáve Příprava:Číst více

Svařené víno
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg

Svařené víno

Červené svařené víno zahřeje, zlepší oběhový systém a zklidní nervovou soustavu. Suroviny (2 porce)   250 ml červeného vína 1-2 hřebíčky 1 skořice 1 badyán špetka čerstvého nastrouhaného zázvoru     Víno vlijte do hrnce, přidejte hřebíček a skořici aČíst více

Smoothie z jahod, kozího jogurtu a vanilky
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková

Smoothie z jahod, kozího jogurtu a vanilky

Kozí mléko je zdravější, a  pro náš organismus snesitelnější, alternativou mléka kravského. A ještě snesitelnější než mléko je jogurt, tak si zkuste si udělat tohle růžové smoohtie a dejte si ho třeba na svačinu.   Suroviny: (na 2 porce) 600Číst více