Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Chilli s kumarou a fazolemi
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková

Chilli s kumarou a fazolemi

Pracovně tomhle receptu říkám chilli sin carne, protože je tomu s masem hodně podobný, ale je bez masa. Kumary (sladké brambory) jsou plné betakarotenu a antioxidantů, fazolky zase bílkovin a vlákniny, takže tenhle recept představuje ideální oběd, který vás parádně zasytí.

 

Suroviny:

(pro 4 osoby)

800 g sladké brambory

 

kořenící směs na brambory:

3 polévkové lžíce chilli olivového oleje

2 polévkové lžíce olivového oleje

1 propasírovaný stroužek česneku

¼ propasírované červené cibule

¼ čajové lžičky sušeného koriandru

¼ čajové lžičky hořčičného semínka

¼ čajové lžičky římského kmínu

¼ čajové lžičky soli

 

na fazole:

1 plechovka nasekaných rajčat

2 plechovky propláchnutých červených fazolí

½ papriky – nakrájená na kousky

 

1 ¾ červené cibule – nasekaná

3 stroužky česneku – nakrájený

2 polévkové lžíce chilli olivového oleje

2 polévkové lžíce olivového oleje

70 g domácího rajského kečupu

150 ml domácího zeleninového vývaru

 

koření na fazole:

sůl

pepř

1 ČL sušeného koriandru

¼ ČL kardamomu

½ ČL římského kmínu

¼ ČL sušeného zázvoru

1 PL cukru demerara

tyčinka skořice

1 malá sušená chilli paprička

 

jasmínová rýže

tyčinka citrónové trávy

limetka

zakysaná smetana

 

Příprava:

Kumary oloupejte a nakrájejte na kostky.

Smíchejte suroviny z kořenící směsi na brambory, potřete jím kumary a dejte na 30 minut do trouby na 185°C.

 

Ve velkém hrnci na olivovém oleji osmahněte cibuli a česnek, přidejte papriku, rajčata, fazole, kečup, vývar a koření a vařte asi 40 minut.

 

Dejte vařit rýži s kouskem citrónové trávy, až bude uvařená, zakápněte limetkou.

 

Až se uvaří směs s fazolemi, přidejte upečené sladké brambory a vařte zhruba dalších 10 minut.

 

Podávejte ozdobené zakysanou smetanou a čerstvou chilli papričkou.