Posthalloweenské dýňové muffiny

Posthalloweenské dýňové muffiny
Dýně má spoustu skvělých vlastností, mimo jiné i neutrální chuť a tak se hodí do sladkých i slaných pokrmů.

 

Přísady:

(na 12 menších a 2 větší muffiny) 1/2 malé dýně 2 hrnky špaldové mouky 1 hrnek jemných ovesných vloček 1 hrnek kysaného podmáslí 1/2 hrnku cukru demerara 1/2 hrnku slunečnicového nebo olivového oleje 1 vejce 2 lžičky prášku do pečiva 1/2 lžičky jedlé sody 1/2 lžičky soli 1 lžička skořice 1/2 lžičky mletého zázvoru 1/4 lžičky mletého hřebíčku 1/4 lžičky muškátového oříšku 2 lžičky vanilkového extraktu

Postup:

Dýni vydlabeme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Vaříme asi 15 minut, dokud nezměkne a pak ji v mixéru rozmixujeme na pyré. V misce smícháme suché ingredience (mouka, vločky, cukr, koření) a postupně přidáváme ty mokré (olej, dýně, vajíčka, podmáslí). Důkladně promícháme. Troubu předehřejeme na 170° C. Těsto na muffiny plníme do formiček (silikonových, nebo papírových košíčků) do 3/4 a pečeme zhruba 25 minut, nebo dokud těsto nepřestane být lepkavé.  

Sdílejte tuto stránku:
Share on FacebookShare on LinkedInPin on Pinterest