Pomazánka z červené řepy a vlašských ořechů

Pomazánka z červené řepy a vlašských ořechů

Červená řepa vyživuje a čistí krev, obsahuje hromadu antioxidantů a také prospěšnou vlákninu. Skvělá je pro nastávající maninky nebo vyznavače zdravého životního sytlu.

Suroviny

(pro 4 osoby)

2 středně velké červené řepy

hrstka vyloupaných vlašských ořechů (cca 1/3 hrnečku)

čerstvá nať z kudrnky či petržele (zhruba hrnek)

1 stroužek česneku

3 lžíce extra virgin olivového oleje

lžíce balsamica lžíce

jablečného octu

Postup

Řepu uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. V mixéru (ideální je takový, který spíš seká než mixuje) smícháme na kusy nakrájenou řepu, petržel, ořechy, olej a ocet. Sekáme tak dlouho, dokud nevznikne jednolitá hmota.

Sdílejte tuto stránku:
Share on FacebookShare on LinkedInPin on Pinterest