3× quinoa k snídani

3× quinoa k snídani
 
 V zimě přijdou vhod teplé snídaně. Quinoa obsahuje kompletní bílkoviny, takže je vhodná pro vegany a vegetariány. Navíc je přirozeně bezlepková. Uvedené recepty neobsahují mléko, takže jsou vhodné pro osoby trpící různými alergiemi.

 

Suroviny:

(cca 4 porce)

2 dcl quinoy

4 dcl vody špetka soli

 

1)   S ořechy

6 sušených datlů, nakrájených na kousky, 2 lžíce nasekaných mandlí a lískových ořechů, datlový sirup

 

2)   S ovocem

Na kousky nakrájený růžový grep, čtvrtka granátového jablka, lžíce sezamového semínka, čerstvá máta na ozdobu

 

3)   Slané

6 sušených rajčat, 3 lžíce mungo klíčků, lžíce rozdrcených lněných semínek, lístky bazalky

Příprava:

Quinou spaříme horkou vodou a pak vaříme v osolené vodě cca 15 minut. Pokud budeme připravovat sladkou variantu, můžeme přidat skořici a hřebíček.   Hotovou quinou smícháme s vybranými přísadami a podáváme. Je možné uvařit jí trochu víc a každé ráno si jen trochu ohřát a podle chuti doplnit ovocem nebo ořechy.

Sdílejte tuto stránku:
Share on FacebookShare on LinkedInPin on Pinterest