V rajčatech obsažený lykopen se tepelnou úpravou lépe uvolňuje a tak budou antioxidační účinky tohoto kečupu lepší, než kdybyste jedli syrová rajčata. Suroviny: 10 zralých rajčat špetka soli lžíce olivového oleje Příprava: Rajčata omyjeme, rozkrojíme na půl a dáme naČíst více
Domácí kečup
3x zálivka na salát
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg

Bylinková 2 lžíce panenského olivového oleje 2 lžíce najemno nasekaných bylinek (např. bazalka, petrželka) 1 lžička octa balsamico kapka citrónu špetka čerstvě namletého barevného pepře Bazalka je protizánětlivá a příznivě působí na trávení, petrželka obsahuje hodně vitamínu C. Zálivku s bazalkouČíst více
Nejrychlejší a nejzdravější salát
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková

Velký detox se blíží ke konci a je možné, že vám dochází nápady, co si uvařit. Tenhle rychlý salát se hodí jak na oběd, tak na svačinu, zasytí, pročistí a třeba ho zařadíte do jídelníčku i po očistě. Suroviny: (2Číst více
Domácí muesli
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková

Zkuste si udělat domácí muesli. Budete tak mít jistotu, že v něm nejsou žádné skryté cukry, ořechy si můžete nakombinovat podle chuti a vydrží do zásoby. Suroviny: Ve skutečnosti je to na vás. Vybírejte ovoce sušené doma, nebo mrazem, vyhněteČíst více
Čočkoto se zelenými fazolkami a feta sýrem
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg

Čočka na „dahl“ je jako továrna nabytá nutriční energií! Dahl je tradiční indický pokrm, který vám v budoucnu také představíme (i když spousta z vás ho již jistě zná). V tomto receptu používáme čočku, která se tradičně kČíst více
Kapustový smoothie s kokosem
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg

Kapusta je královna zeleniny. Je to „superfood“, které léčí. Kapustové smoothies a jiné recepty od nás můžete čekat často. 2 porce 1 banán, nakrájený 1 hrnek ananasu nakrájeného na kostky (cca 1/4) 4 listy kapusty, pokrájené/nasekané na hrubo 2-4 lžíce kokosovéhoČíst více
Polévka z restované dýně, červené řepy a červené cibule s rozmarýnou
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg

Polévku můžete připravit z čerstvých surovin nebo i ze zbytků pečené zeleniny, co vám zůstala od večeře. Zde je recept od začátku. Suroviny (4 porce) 1/4 oloupané dýně hokaido na větší kostky 2 řepy oloupané a nakrájené na větší kostkyČíst více
Pečená zelenina
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg

Selekce podzimní zeleniny v tom nejlepším světle. Suroviny: (6 porcí) 2 kumary na kostky 1/4 dýně hokaido na kostky 3 červené cibule oloupané a rozkrojené na čtvrtky 3 palice česneku vcelku, oloupané ale nerozdělené 3 lžíce olivového oleje 2-3 větvičkyČíst více
Jáhly s aronií
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková

Aronie je černá jeřabina a taky významný antioxidant a zásobárna hromady vitamínů. Suroviny: (pro 2 osoby) 1/2 skleničky jahel 3 lžíce čerstvé (případně zmražené) aronie 1 lžíce rozdrceného lněného semínka 1 lžička skořice 2 lžíce sirupu z agáve Příprava:Číst více
Smoothie z jahod, kozího jogurtu a vanilky
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková

Kozí mléko je zdravější, a pro náš organismus snesitelnější, alternativou mléka kravského. A ještě snesitelnější než mléko je jogurt, tak si zkuste si udělat tohle růžové smoohtie a dejte si ho třeba na svačinu. Suroviny: (na 2 porce) 600Číst více