Ke svačině, k sýru a nebo jenom tak. Suroviny (6 porcí) 1 hrnek mandlové mouky 1 1/2 hrnku pekanové mouky 2 bio vajíčka 1/4 hrnku přepuštěného másla ghí (kvalitního oleje vhodného k pečení) 2 špetky soli 1 lžička bio jedléČíst více
Pikantní pekanové sušenky
Kozí jogurt s quinoou, ořechy a javorovým sirupem
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková

Jogurt z kozího mléka je vhodnou alternativou při alergiích na kravské mléko. Doplněný o směs ořechů, quinou a javorový sirup vám poskytne téměř všechny živiny, které potřebujete na snídani. Suroviny: (2 porce) kelímek jogutrtu z kozího mléka 5 lžicČíst více
Jáhly s aronií
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková

Aronie je černá jeřabina a taky významný antioxidant a zásobárna hromady vitamínů. Suroviny: (pro 2 osoby) 1/2 skleničky jahel 3 lžíce čerstvé (případně zmražené) aronie 1 lžíce rozdrceného lněného semínka 1 lžička skořice 2 lžíce sirupu z agáve Příprava:Číst více
Obrácené hruškové koláče s vanilkovým medem
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg

Vynikající hruškové koláče s vanilkovým medem jsou skvělé pro celou rodinu. Bez lepku a bez cukru, ideánní zdravá podzimní svačinka pro děti i pro dospělé. Suroviny (12 ks): Koláče 3 hrnky mandlové mouky ( = cca 4 hrnky na jemnoČíst více
Smoothie z jahod, kozího jogurtu a vanilky
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková

Kozí mléko je zdravější, a pro náš organismus snesitelnější, alternativou mléka kravského. A ještě snesitelnější než mléko je jogurt, tak si zkuste si udělat tohle růžové smoohtie a dejte si ho třeba na svačinu. Suroviny: (na 2 porce) 600Číst více
Perníkové muffiny
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg

I vánoce bez cukru a hory tuku mohou chutnat. Suroviny (12ks) 2 hrnky mouky, ideálně bez lepku ale i např. špaldové 1 lžička jedlé sody v biokvalitě 1/4 lžičky soli 1/2 – 1 lžičky skořice 1/2 – 1 lžičkyČíst více