Když slyším pojem polévka gazpacho (čti gaspačo), vzpomenu si vždy na seriál Červený trpaslík. Máte to také tak? Jestli ne, možná vás napadne, že je to ideální polévka na léto, nevařená, takže si zachovává všechny důležité vitamíny i enzymy a podporuje tak nejen trávení.
Suroviny
(2 porce)
1/2 velké salátové okurky
4 střední rajčata
2 malé jarní cibulky
1 stroužek česneku
hrstka koriandrových lístků
3 polévkové lžíce balsamico octa
4 polévkové lžíce olivového oleje
4 polévkové lžíce slunečnicových semínek
půl lžíce třtinového cukru
špetka hymalájské soli
trochu čerstvě umletého pepře
Příprava:
Okurku oloupeme a spolu s rajčaty ji nakrájíme na větší kostky.
Všechny suroviny dáme do mixéru a mixujeme, dokud není polévka hladká.
Necháme uležet v lednici alespoň půl hodiny.