Ledová káva s mandlovým mlékem a skořicí
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková

Ledová káva s mandlovým mlékem a skořicí

Šálek kvalitní kávy denně má prokazatelné zdravotní benefity, například snižuje riziko diebatetu II. typu a chrání před alzheimerovou chorobou. Spolu s výborným kořením a mandlovým mlékém vytvoříte ideální kombinaci pro horké letní dny.

Suroviny:

Kvalitní mletá káva

Filtrovaná voda

Mandlové, nebo jiné ořechové mléko

Celá skořice (můžete nahdradit i vanilkou nebo kakaovými boby)

Pár kostek ledu

Příprava:

Kávu připravte jak jste zvyklí – doporučujeme překapávanou, nebo mocca konvičku,  instatní kávě se ale raději vyhněte. Nechte chvilku odstát, smíchejte 2:1 s mlékem, přidejte koření a led. Podle intenzity koření bude za chvilku káva krásně provoněná a osvěžující.