Hummus z červených fazolí
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková

Hummus z červených fazolí

Fazole jsou potravinou roku 2016, obsahují vlákninu i bílkoviny, nejsou tučné, přesto jsou syté. Skvělé jsou v prevenci kardiovaskulárních chorob, při cukrovce nebo pro vegany. 

 

Suroviny:

(cca pro 2 – 4 osoby)

250g plechovka červených fazolí

3 PL olivového oleje

2 PL tahini

1 ČL jablečného octa

šťáva z půlky citrónu

1 stroužek česneku

1/2 ČL římského kmínu

1/4 ČL sušeného koriandru

1/4 ČL sladké papriky

špetka soli

25 ml vody

 

Příprava:

Fazole propláchněte a nasypte do mixéru. Přidejte zbytek surovin a mixujte, dokud nevznikne hladká pasta.

 

Tip:

Skvěle se hodí na krekry z žitného chleba.