Datle jsou skvělé přírodní saldidlo, navíc obsahují vlákninu a minerální a stopové prvky. Vlašské ořechy jsou plné antioxidantů a omega-3 mastných kyselin. Kokos a kokosový olej nejen skvěle zasytí, ale působí i antibakteriálně.
Suroviny:
(cca 20 menších kuliček)
1 hrnek předem namočených datlí
1 hrnek vlašských ořechů (lze nahradit i jinými)
1/2 hrnku strouhaného kokosu
2 lžíce veganského proteinu
1 lžíce kokosového oleje
špetka soli
pár kapek vanilkové esence, nebo špetka skořice
Příprava:
V mixéru (nebo ještě lépe v elektrickém sekáčku s nožem do tvaru S) nejprve rozmixujte ořechy a kokos. Jestli chcete mít větší kusy ořechů v kuličkách, první krok přeskočte.
Přidejte zbyle ingredience a mixujte, dokud se nevytvoří jednolitá směs. Z té pak vytvarujete cca 20 kuliek velikosti Ferrero Rocher.
Kuličky dejte do mrazáku, před konzumací je ani nemusíte nechávat ohřát.
Vaše Ivet