Datlové proteinové kuličky
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková

Datlové proteinové kuličky

Datle jsou skvělé přírodní saldidlo, navíc obsahují vlákninu a minerální a stopové prvky. Vlašské ořechy jsou plné antioxidantů a omega-3 mastných kyselin. Kokos a kokosový olej nejen skvěle zasytí, ale působí i antibakteriálně. 

 

Suroviny:

(cca 20 menších kuliček)

1 hrnek předem namočených datlí

1 hrnek vlašských ořechů (lze nahradit i jinými)

1/2 hrnku strouhaného kokosu

2 lžíce veganského proteinu

1 lžíce kokosového oleje

špetka soli

pár kapek vanilkové esence, nebo špetka skořice

 

Příprava:

V mixéru (nebo ještě lépe v elektrickém sekáčku s nožem do tvaru S) nejprve rozmixujte ořechy a kokos. Jestli chcete mít větší kusy ořechů v kuličkách, první krok přeskočte. 

Přidejte zbyle ingredience a mixujte, dokud se nevytvoří jednolitá směs. Z té pak vytvarujete cca 20 kuliek velikosti Ferrero Rocher.

Kuličky dejte do mrazáku, před konzumací je ani nemusíte nechávat ohřát.

 

Vaše Ivet