Recenze: Opravdové jídlo Kate Walsh
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková

Recenze: Opravdové jídlo Kate Walsh

 

Mám radost, jak se v poslední době vracíme „ke kořenům“. Nebo jak se od polotovarů vracíme k domácímu vaření, od počítačů utíkáme ven. Myslím, že je to potřeba.

 

Důkazem toho je i tahle kuchařka, kde najdete recepty krok za krokem, včetně různých tipů na skladování a úpravu potravin. Kniha je rozdělena do 6 kapitol. První, začáteční obsahuje návod na přípravu granoly (včetně mnoha modifikací), ořechového másla, nakládaného česneku a můj favorit, domácí hořčice. Druhá kapitoly (džemy, chutney a nakládaná zelenina) přináší tipy na sterilizaci lahví a uchování marmelád. Třetí kapitola je o mléčných výrobcích, máslo, jogurt, ricotta nebo kefír jsou jedny z nich. Následují chleby, krekry a těsto na pizzu, pětka, to jsou fermentované potraviny, například kysané zelí nebo superzdravé kimči. Jo, bakterie mléčného kvašení bodnou nám všem. Poslední, šestá, kapitola obsahuje recepty poněkud sofistikovanější, proto se jmenuje víkendové projekty. Patří sem například kukuřičné tortilly, kuře uzené ve woku či klobásky.

os-2

Co se mi líbí:

  • Fotoukázky krok za krokem
  • Nápady jak využít připravené potraviny (například další 3 recepty s domácí hořčicí)
  • Vedle receptu informace o tom, jaké nástroje jsou potřeba
  • Osobní povídání u každého postupu

 

Co vás může na první pohled odradit:

  • Exotické názvy (např. labne, obdoba čerstvého sýru)
  • Pomůcky, které možná nemáte doma (kuchařský teploměr, kámen na pizzu)
  • Koření, které nemají v každém obchodě (např. korejský gochugaru)

 

Kde koupit:

Knihu vydává náš partner Knihy Omega. Koupit ji můžete například zde.

Knihu si můžete prolistovat tady.

Dobrovksý-logo