Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Salát z kuskusu s cizrnou, feta sýrem a rajčaty
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková

Salát z kuskusu s cizrnou, feta sýrem a rajčaty

Celozrnný kuskus v kombinaci ze zeleninou představuje ideální zdroj pomalu se uvolňujících sacharidů a vlákniny. Cizrna a feta jsou zdrojem kvalitních bílkovin a červená paprika obsahuje hromadu nepostradatelného vitamínu C. Tenhle salát je tak ideální rychlovka k obědu i k večeři.

 

Suroviny:

Pro 4 osoby

300 ml celozrnného kuskusu

200 g uvařené cizrny

2 velká na kostičky nakrájená rajčata

1 na kostičky nakrájená červená paprika

½ hrnku rozdrobeného sýru feta

½ hrnku najemno nasekané červené cibule

1/3 hrnku nasekané čerstvé máty

1/3 hrnku nasekané čerstvé petržele

3 lžičky citrónové šťávy

3 lžíce panenského olivového oleje

½ lžičky bio sójové omáčky

sůl, čerstvě umletý pepř

 

Příprava:

Kuskus dáme do větší mísy, zakápneme lžící olivového oleje a lžičkou sójovky. Důkladně promícháme a zalijeme zhruba 450 ml vroucí vody. Když je voda dobře vsáknutá, zamícháme a přidáme postupně zbývající ingredience. Nakonec podle chuti osolíme a opeříme.